Om sidan

Bakgrund

Sidan skapades för att göra Sveriges största partiers åsikter lättare att förstå. Tjänsten drivs helt ideellt och målet är att fånga och visualisera de största partiernas viktigaste frågor på ett lätt sätt. Vi vill fungera som en oberoende part som ständigt granskar partiernas åsikter.

Insamling av data

Data är i första hand insamlat från respektive partis hemsida eller partiprogram. Övrig data har hämtats från trovärdiga nyhetsartiklar och relevanta källor. För varje svar har vi noga gjort en bedömning på källans trovärdighet och innehåll. Vid motstridiga källor går vi alltid i första hand på vad partiet skriver på deras hemsida.

Vid många svar har vi gjort en tolkning på vad som menas med en text och utifrån det försökt få fram ett ställningstagande. Detta kan leda till svar som inte stämmer överens med partiernas åsikter, men är tyvärr än så länge det enda sättet att göra det på.

Öppen källkod

Tjänsten drivs idag ideellt och koden är släppt som öppen källkod. Källkoden kan laddas ner på GitHub. Data om tjänstens frågor, svar, partier och taggar kan hämtas via vårt API.

Sidan bygger helt på öppen källkod och allt från operativsystem till webbserver drivs enbart av mjukvara med öppen kod.

Målet är att skapa en tjänst som människor har nytta av, och om det innebär att någon annan tar tjänsten och gör den bättre har de vår välsignelse. Vi vill och uppmanar er att ta det vi gjort och göra bättre. Vi uppmanar er även att hjälpa till att forma denna tjänst så att ni får ut så mycket nytta av den som möjligt.

Kakor

Vi använder cookies (så kallade "kakor") på hemsidan. Denna används endast för att göra det möjligt för besökarna att göra våra quiz på ett lätt sätt. Likt övriga delar av tjänsten är våra kakor bakade med mycket kärlek och omsorg.

Personerna bakom tjänsten

Vi som varit med och hjälpt till att skapa denna tjänst är:

 • Rasmus Haglund Rasmus Haglund

  Webbutvecklare, grundare Partisk.nu och entreprenör med stort intresse för politik. Till vardags jobbar Rasmus som IT-konsult på egbs consulting ab.

 • Rikard Nordström Rikard Nordström

  Studerande på nackademin, sharepointutveckling.

 • Johan Gudmundsson Johan Gudmundsson

  Entreprenör med stort intresse för politik, integritetfrågor och IT. Till vardags jobbar Johan som konstruktör på ABB Power Transformers.

 • Emil Wall Emil Wall

  Civ. ing. från Uppsala, arbetar som teknisk konsult på valtech.

Med stor hjälp från

 • Kristoffer Bjelkmark
 • Sara Klasson
 • Tommy Dahlin
Skicka in feedback